ИСПОРАКА ШИРУМ ЦЕЛА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
  • ПИРЕЈА: тел: 210 4225134 
  • СОЛУН: тел: 2310 705400 
  • СКОПЈЕ: тел: +389 2 3256553 
  • info@boznos.mk
North Macedonian (NMK)
CART
 x 

НОВ ОДДЕЛ ЗА ТЕШКА ИНДУСТРИЈА ВО ДРУШТВОТО BOZNOS

Новиот оддел за тешка индустрија во друштвото Бознос CHR. BOZNOS & SON SA реши да ја издели категоријата на голема индустрија, онаа што се занимава со специјални структури и високи коњски сили и потреби за обртен момент и да создаде нов оддел за таа категорија. Шеф на одделот е г. Јоргос Насиокас.

George1

Новиот оддел се справува исклучиво со:
• SEW-EURODRIVE HIS (решенија за тешка индустрија – индустриски редуктори)
• VOITH (хидраулични спојници), BHS (зголемувачи на вртежи))
• GALVI (индустриски сопирачки)
• KTR SYSTEMS (спојници за поголем обртен момент)
• JAURE (спојници за поголем обртен момент)
Г. Јоргос Насиокас има дипломирано на катедрата за инженерство на Техничкиот образован институт во Сер и магистрирано механички инженеринг: производство и менаџмент на Универзитетот Оупен во Англија (UKOU). Работи во CHR. BOZNOS & SON SA од 2003 година, првично како инженер за продажби, а потоа како раководител на продажба по 2012 година за Северна Грција и балканските држави, додека пак од јануари 2018 година го презеде раководството над новиот оддел за тешка индустрија за пазарот во Грција, Кипар, Скопје, Албанија и Косово. 
SEW-EURODRIVE HIS
SEW Sales Grau SEW Service Grau

SEW Sales Grau          SEW Service Grau

Дали ви е потребен екстремно висок обртен момент за екстремно долги движења? SEW-EURODRIVE ја има вистинската погонска технологија за вас. Нашите индустриски редуктори комбинираат сила, квалитет и издржливост. Овие компактни единици со висока моќност ја контролираат вашата работа без проблеми дури и во тешки и захтевни услови. Ова вклучува транспорт и обработка на суровини како и електрична енергија, дрво, рударска индустрија и производствени процеси. Индустриските редуктори на SEW-EURODRIVE ги исполнуваат сите технички услови за секоја од овие области на примена. Индустриските редуктори на друштвото се достапни во следните серии:

Спирални и спирално-конусни запчаници 
• Серија X
• Серија Μ1..Ν
• Серија MC
• Серија MD
Планетарни (со пред-редукции)
• Серија P
• Серија PX
• Серија X-P
Запчаници со сегментиран обем

SEW ig

VOITH TURBO

Logo Voith

Voith Company е глобално технолошко друштво. Со широко портфолио на системи, производи, услуги и дигитална примена, друштвото го има поставено стандардот во областа на електричната енергија, нафтата и гасот, хартијата, суровините и пазарот за транспорт. Во полето на индустријата, VOITH TURBO може да понуди широк спектар на производи за разни примени:
• хидраулични спојници
• спојници со ограничен обртен момент
• кардански зглобови
• хиртови спојници
• високо флексибилни спојници
• мембрански спојници
• турбо редуктори

VOITH

 

GALVI

GALVI logo

GALVI е еден од врвните производители на индустриски сопирачки и фитинзи што се употребуваат во кранови, дигалки и разни видови на машини и инсталации во индустријата за челик, бродоградилиштата, индустријата за бетон и хартија, електраните и постројките за обработка на отпад, транспортни ленти, мешалици и транспорт на луѓе. Конкретно, друштвото ги продава следните производи: 
• папучи на сопирачки
• дискови на сопирачки
• спојници со барабан/диск на сопирачка 
• потисници
• еластични одбојници за кранови

 GALVI