ИСПОРАКА ШИРУМ ЦЕЛА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
  • ПИРЕЈА: тел: 210 4225134 
  • СОЛУН: тел: 2310 705400 
  • СКОПЈЕ: тел: +389 2 3256553 
  • info@boznos.mk
North Macedonian (NMK)
CART
 x 

НОВА МАШИНА ЗА ПРЕСУВАЊЕ МЕТАЛ ОД SUHNER

SUHNER ја воведува новата редизајнирана машина за пресување со метали од типот BEX15 со зголемена брзина на пресување од 18,000 вртежи во минута на 23,000 вртежи во минута.
25% зголемување во брзината - BEX15: Машина за пресување со висока брзина
Денес, работата за пресување метали со современи алатки сè повеќе бара употреба на големи брзини. Особено кога станува збор метали со голема брзина на пресување или дупки со мал дијаметар. Типот BEX15, сертифициран за илјадници примени, нуди нови опции при брзината на пресување, сигурен за употреба дури и при максималната дозволена граница на брзината. Со зголемување на брзината за 25% до дозволената граница од 23,000 вртежи во минута, сите примени каде што се бара висока брзина на пресување сега можат да се направат многу полесно.

Ова подобрување лежи во целосниот редизајн на единицата и во лежиштата во вратилата за пресување. Новиот вид на појас за временување го забрзува електричниот мотор до 13.050 вртежи во минута, а потоа регулаторот за револуција на AC (инверторот) ги зголемува револуциите во вратилата до 23,000 вртежи во минута (87Hz).

BEX15 типот може да се употребува и во аксијално и радијално работење, како и на страничната единица UA15-PH или UA15-CNC. Со овие материјали можат да се вршат повеќекратни комбинации на машини како дупчење или сложено пресување.
Четири опционални додатоци (Collet Er25, ISO30, HSK50, Weldon), способност да се разлади вратилото за пресување, промена на автоматската компонента, како и дополнителните карактеристки го прават типот BEX15 да биде инстантно приспособлив и да биде најдоброто решение за која било средина во која е потребна обработка на метали.